Kontakt oss!

Ta gjerne kontakt med oss dersom du har spørsmål angående våre produkter!

Navn *
Navn

Torvgata 9
3770 Kragerø
Norway

Bryggetips

 

Her er noen tips som kan gjøre kaffeopplevelsen enda bedre: 

 

- For best resultat bør du alltid bruke fersk og nykvernet kaffe av god kvalitet. 

- Bruk malingsgrad som er tilpasset bryggemetoden.

- Vær nøye med rengjøring av bryggeutstyret. Du vil da minske sjansen for en bitter bismak på kaffen.  


 
fullsizeoutput_ada.jpeg

Filter - kaffetrakter, V60 etc. 

60-65g kaffe pr. liter vann.

Medium malingsgrad.

Skyll filteret før du fyller på kaffe.

Ved bruk av kaffetrakter: Bruk en ren mugge til å helle på kaldt vann.

V60: 

Vanntemperatur ca. 93ºC.

Helle på vann slik at all kaffen blir våt. Bruk ca. dobbelt så mye vann som kaffe.

F.eks. ved 20g gram kaffe, bruk ca. 40g vann. 

La stå i ca. 30 sek. Ved bruk av fersk kaffe vil du se at den bobler og frigjør gass.

Kaffen ´bloomer´, den lever! 

Deretter fyller du på med resten av vannet i 2-4 omganger.

Bruk sirkelbevegelser slik at all kaffen blir våt. 

 

 


Presskanne

65-70g kaffe pr. liter vann.

Medium malingsgrad.

Fyll på med vann. Pass på at all kaffen blir våt.

La stå i ca. 4 minutter.

Rør rundt slik at kaffen synker. 

Ta vekk skummet med en skje.

Press ned.

Nyt! 

fullsizeoutput_ae0.jpeg

fullsizeoutput_d94.jpeg

Aeropress

14g kaffe, ca. 200g vann.

Medium til fin malingsgrad.

Husk: Skyll filteret før du fyller på kaffe.

Ha i kaffe og vann. Rør slik at all kaffen blir våt.

Sett presseren forsiktig på for å stoppe vannet fra å renne gjennom filteret.

La stå i 1 minutt. Ta av presseren og rør 3-4 ganger.

Sett på presseren og press ned. 

For et sterkere brygg:

ca. 20g finmalt kaffe, ca. 120-150g vann.

Ha i kaffe og vann. Rør godt.

Sett på presseren og press ned. 

Denne metoden gir et sterkere, Bialetti-aktig brygg.


 

 

Chemex

60-70g kaffe pr. liter vann.

Grov malingsgrad.

Skyll filteret før du fyller på kaffe.

Bloom: Hell på ca. dobbelt så mye vann som kaffe.

F.eks. dersom du har 60g kaffe, heller du på 120g vann.

Rør forsiktig med en skje slik at all kaffen blir våt. La stå i ca. 30 sek.

Deretter fyller du på med resten av vannet i 2-4 omganger.

fullsizeoutput_add.jpeg

fullsizeoutput_adb.jpeg

Espresso

19-20g espressomalt kaffe i filteret.

Ved 8-9 bar trykk skal dette gi 36-40g espresso i løpet av 25-35 sek. 

 

Prøv deg frem med ulike malingsgrader og/eller hvor hardt du tamper for å få det til...